Startsida  Grundtanke  Bakgrund  Barn ute  Ungdom och vuxna ute  Kullaberg  Samarbetspartners  Kontakt
Våran kunskap om naturen minskar stadigt i Sverige och det är inte många som känner till hur läkande det är att vistas ute, därför vill vi gärna vägleda er ut på spännande äventyr i vår underbara närmiljö och våra naturreservat.

Vi har alla behov av friskvård. I naturen kan ni få kravlösa vistelser ensamma eller utmanande aktiviteter tillsammans med oss, på samma gång som ni ökar ert välbefinnande. Vi erbjuder er olika friluftsdagar, Kick Off fortbildnigar med kulturvandringar där ni kan önska på naturteman, forntidsresor, Qi Gong, yoga med meditation eller spännande äventyrsaktiviteter.

Forskning visar att det är viktigt att vi får meningsfulla aktiviteter som stimulerar oss att vilja gå ut mer i vår natur. Vi på Ekoskola vill gärna locka ut er på små och stora äventyr. Se våra
tjänster och välj ut vad ni önskar, så skräddarsyr vi ihop ett program till er.

Naturen har dokumenterat positiva effekter på vår hälsa och välfärd därför är naturen inom och kring våra tätorter mycket viktig. Naturen ska finnas i närheten, visst kan det vara roligt att åka ut till ett vackert naturreservat ibland, men det är ännu viktigare att vi har en vacker omgivning där vi vistas varje dag.

Naturen är öppen för oss alla, ung som gammal, tränad som otränad. Vårt tips till er alla är att vandra en stund varje dag, det är enkelt och skonsamt för både din kropp och själ. Du kan gå i den takt du själv vill samtidigt som du ser, lyssnar och njuter av naturen under din vandring. När du väl har tagit dig tid och upptäckt hur skön och avkopplande denna hälsoaktivitet är för dig, så har du även blivit mer harmonisk, fått bättre minne, minskat stresshormonerna och sänkt blodtrycket under denna lilla enkla vandring.

Friluftsliv är när vi vistas ute året runt i naturen på ett sätt som främjar naturupplevelser, reaktion och motion. Friluftsliv bedriver vi i samklang med naturen enligt allemansrättens grundprincip – att inte störa eller förstöra.

Friluftsfrämjandet är en viktig samarbetspartner till Ekoskola - vi ge er friluftsliv med livskvalitet.
© Ekoskola, Helen Thorn Jönsson